تیم ملی ایران – تیم ملی مراکش

ساعت ۱۹:۳۰ در ورزشگاه سن‌پیترزبورگ

داور:جونیت چاکر

انتظار هواداران فوتبال ایران به پایان رسید و ایران در اولین بازی خود در جام جهانی به مصاف مراکش می‌رود.به گزارش وب سایت نود، ایران سال گذشته در چنین روزهایی جشن صعود به جام‌جهانی گرفت و به هرحال یک سال فرصت آماده‌سازی تیم ملی که کم حرف و حدیث هم نبود به پایان رسید و اکنون نوبت حماسه‌سازی است.

همان‌طور که کارلوس کی‌روش در کنفرانس مطبوعاتی قبل از بازی اظهار داشت بازی نخست اهمیت حیاتی در این تورنمنت دارد.از آنجاییکه دو تیم دیگر حاضر در این گروه، تیمهای قدرتمند اسپانیا و پرتغال هستند اگر ایران و مراکش به  صعود به مرحله بعد فکر می کنند محکوم به پیروزی در این دیدارند

با توجه به کارنامه ایران و مراکش در مرحله انتخابی، برگ برنده دو تیم دژ مستحکم خط دفاعی است. ایران رکورد تاریخی ۱۱۱۲ دقیقه گل نخوردن را از خود به جای گذاشت مراکش نیز در ۶ بازی مرحله نهایی انتخابی کلین شیت کرد.

پایان حسرت ۲۰ ساله

هر کدام از دو تیم در صورت برد در بازی جمعه، پس از ۲۰ سال در جام‌جهانی موفق به پیروزی شده است. ایران در جام‌جهانی ۱۹۹۸  در بازی تاریخی برابر آمریکا به اولین برد خود در تاریخ جام‌جهانی دست یافت و این برد تا به امروز تنها برد ایران در جام‌جهانی محسوب می‌شود و ایران در جام‌های جهانی ۲۰۰۶ و ۲۰۱۴ نتیجه‌ای بهتر از تساوی کسب نکرد.

مراکش در آخرین بازی خود در آخرین حضورش در جام‌جهانی ۱۹۹۸ ، در شرایطی که حذفش از بازیها قطعی شده بود اسکاتلند را از پیش رو برداشت و در ۲۰ سال گذشته در جام‌جهانی حضور نداشته است.

سابقه تقابل:

تنها رویایی دو تیم به تورنمنت چهارجانبه تبریز در سال ۱۳۸۱ بر می‌گردد که این بازی در شرایطی که در وقت قانونی به تساوی یک-یک رسید در ضربات پنالتی با پیروزی ایران همراه شد. هر چند این بازی رسمی محسوب نمی‌شود و در آمار فیفا لحاظ نشده است. ایران و مراکش قرار بود در دی ماه سال ۱۳۹۵ در امارات با هم روبه‌رو شوند که در صورت برگزاری آن دیدار اکنون دو تیم شناخت خوبی از هم داشتند که این بازی نیز مانند بسیاری از بازیهای دوستانه چند سال اخیر ایران لغو شد.

نحوه صعود به جام جهانی:

ایران در گروه A مقدماتی جام‌جهانی در قاره آسیا به عنوان تیم نخست در شرایطی که ۲ بازی به پایان مسابقات باقی مانده بود صعود خود را مسجل کرد .مراکش نیز با پشت سر گذاشتن ساحل عاج به عنوان صدرنشین گروه  C قاره آفریقا به این رقابتها صعود کرد

سابقه حضور دو تیم در جام جهانی:

هر دو تیم پنجمین حضور خود را در جام جهانی تجربه می‌کنند ولی با این تفاوت که ایران برای اولین موففق به ۲ حضور پیاپی در جام جهانی شده اما مراکش پس از ۲۰ سال مجوز حضور در معتبرترین تورنمنت فوتبالی جهان را بدست آورد.

بهترین عملکرد مراکش در تاریخ جام‌جهانی در سال ۱۹۸۶ بود که تنها صعود این تیم به مرحله حذفی رقم خورد ولی ایران تاکنون نتوانسته از مرحله گروهی عبور کند

ایران تا به حال در جام‌جهانی برابر تیم‌های آفریقایی مغلوب نشده و به ۲ تساوی مقابل نیجریه و آنگولا دست یافته است و مراکش در تنها جدال خود با تیمهای آسیایی در سال ۱۹۹۴ ، ۲ بر یک مغلوب عربستان شد.

رتبه در رده بندی فیفا

ایران پس از سالها صدرنشینی، در آستانه مسابقات،عنوان نخست رده‌بندی فیفا در قاره آسیا از دست داد و در رتبه ۳۷ فیفا قرار دارد.مراکش نیز در رده چهارم آفریقا و چهل و یکم جهان قرار دارد.تیمهای رتبه ۳۸ تا ۴۰  در جام جهانی حضور ندارند و ایران و مراکش در بین تیمهای حاضر در جام جهانی از نظر رتبه بندی فیفا در کنار هم قرار گرفته اند.

ترکیب احتمالی

غایب قطعی:

ایران:سعید عزت الهی   مراکش:-

غایب احتمالی:

ایران:اشکان دژاگه     مراکش: نبیل دیرار

پنچ بازی گذشته  دو تیمدر همه رقابتها:

ایران: برد، باخت،برد،برد،باخت

مراکش:برد،برد،مساوی،برد،برد

آمار  ویژه

  • هم ایران و هم مراکش هیچ وقت جام جهانی را با پیروزی آغاز نکرده‌اند
  • در دو دوره گذشته تیمهای آسیایی و آفریقایی ۶ بار با هم روبه‌رو شدند که سهم آسیایی‌ها تنها یک برد بوده است
  • کارلوس کی‌روش با حضور روی نیمکت ایران، با ۴ بازی رکورددار مربیگری ایران در تاریخ جام جهانی می‌شود
  • مسعود شجاعی با حضور در این بازی می‌تواند با ۳ دوره حضور رکورددار حضور در جام حهانی در تاریخ ایران می شود
  • مسعود شجاعی، کریم انصاری‌فر،پژمان منتظری، اشکان دژاگه،احسان حاج‌صفی، رضا قوچان‌نژاد و علیرضا جهانبخش اولین بازیکنان تاریخ ایران هستند که دو دوره متوالی جام جهانی را تجربه می‌کنند.
  • تعداد گلهای ایران در صورت گلزنی در بازی قردا به عدد ۸ خواهد رسید